28 març 2013

LLIBRE “7 EXPERIÈNCIES PERSONALS EN ONCOLOGIA” DE L’ICO

Un dels objectius del 3r Sopar Solidari de Vallformosa era el finançament d’un llibre per compartir amb els lectors els sentiments que es generen durant el procés de la malaltia del càncer.

Com explica Ana Rodríguez, Directora d’Estratègia i Projectes de l’Institut Català d’Oncologia al pròleg del llibre, aquest és un llibre que tracta el càncer des d’un punt de vista diferent, perquè descriu aspectes emocionals de malalts i cuidadors amb la finalitat de tenir un millor coneixement de les seves reaccions per influir de manera positiva.

Aquesta publicació no pretén ser cap estudi teòric ni científic, sinó una lectura amable que provoqui una certa reflexió del món que envolta al lector, sigui pacient o cuidador, i que l’animi a actuar proactivament dins el seu univers. Al llibre “7 experiències personals en oncologia” hi ha històries d’ansietats, patiments, esperances i satisfaccions escrites amb el llenguatge del cor, un idioma que entén tota la humanitat i que permet llegir entre línies els missatges més adients per orientar a les persones en els moments de màxima dificultat.

El llibre recull diferents testimonis de pacients, familiars i, també, de professionals que, voluntàriament, han volgut expressar les seves vivències. Entre les 7 experiències del llibre hi ha la de la presidenta de Vallformosa, Queta Domènech, que va perdre el seu marit després de patir la malaltia.

Aquest és un llibre editat per l’Institut Català d’Oncologia amb la col•laboració de Vallformosa i la Fundació Oncològica de Catalunya.