10 setembre 2013

Vilafranca acollirà el proper 22 de setembre Vila Salut, la primera fira d’entitats de salut de Vilafranca

AMPERT ESTAREM PRESENTS A LA FIRA D’ENTITATS. Et convidem a visitar-nos.

 Anna Doblas: “Vila Salut pretén fer divulgació de les entitats, recaptar diners per a les seves activitats diàries i aconseguir voluntariat que hi vulgui col·laborar desinteressadament”.

Amb nom de Vila Salut el proper diumenge 22 de setembre a la rambla Sant Francesc, entre les 10 del matí i 2/4 de 10 de la nit es durà a terme la primera Fira d’entitats de Salut de Vilafranca del Penedès. Ahir al migdia es va fer la presentació de la fira a càrrec de la regidora de Salut, Anna Doblas, del regidor coordinador de l’Àrea de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa, i de les representants de diverses entitats relacionades amb aquest àmbit. Una quinzena d’entitats de l’àmbit de la salut han confirmat la seva presència a la fira.

Anna Doblas va explicar que cal donar a conèixer la tasca tant important i tant valuosa que fan tant per als malalts com per als familiars les entitats de salut de la Vila. “Quan vaig entrar com a regidora, moltes d’aquestes entitats m’eren desconegudes i vaig pensar que el que em passava a mi segurament li podia passar a molta gent. Vaig reflexionar sobre la necessitat de fer-les sortir al carrer i que fossin protagonistes durant tota una jornada per mostrar qui son i què fan”, va afirmar la regidora. Doblas ha dit que des del mes de febrer una comissió de treball integrada per 5 entitats treballa en l’organització de la fira, “perquè sigui tot un èxit i pugui tenir continuïtat any rere any”.

La fira, segons la regidora de Salut, té tres objectius: “Donar a conèixer les entitats amb un “estand-parada” per donar informació a totes les persones que s’hi acostin; recaptar diners per a què puguin dur a terme les seves activitats diàries; i captar voluntaris que vulguin treballar desinteressadament a les mateixes”. La regidora va celebrar l’àmplia resposta que la fira ha rebut d’entitats de l’àmbit de la cultura, l’esport, l’alimentació, etc que mostraran les seves activitats i que faran que tingui un caire lúdico-festiu durant tot el dia a la rambla. En aquest sentit Pilar Sabaté, de l’associació Llambrusca-Alzheimer Penedès i membre de la comissió organitzadora, explicava que s’està acabant de tancar el programa d’activitats i que al matí hi haurà demostracions de gimnàstica i dansa, al migdia balls populars i a la tarda activitats més de caire musical.

La regidora Doblas també agraïa molt especialment a la llibreria  la Cultural que vulgui desenvolupar la seva Jornada del Llibre Usat dins el marc de la fira, aportant també part dels beneficis a les entitats. Es van recaptar molts llibres durant la setmana prèvia a la Festa Major i ara estan treballant per tenir-ho tot apunt per a la fira d’entitats.

La fira comptarà també amb una paella “solidària” o paella de germanor que tindrà lloc a la plaça Penedès, a les 14h. Els tiquets d’aquesta paella es podran adquirir a les entitats de salut, al departament de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca i a la llibreria la Cultural.

En el marc d’aquesta fira se sortejaran unes genolleres del corredor de motos Valentino Rossi, gràcies a les gestions del metge italià Antimo De Saelve que s’ha interessat molt per aquesta fira des de l’aspecte professional i també com a president d’una Penya esportiva “Penya Lombarda”. Les genolleres, signades per Rossi, objecte personal i que no es pot adquirir a cap botiga, seran subhastades a partir de les 16h.

Així mateix a partir de les 12 del migdia es comptarà amb la presència de l’exjugador de bàsquet del Barça, Audie Norris, que no va dubtar ni un moment en voler estar present a la fira, perquè troba que és un projecte molt interessant que té moltes ganes de conèixer. Signarà autògrafs i una pilota de bàsquet que se sortejarà a la tarda.

Finalment, el regidor Ramon Zaballa, recordava que Vilafranca és una ciutat rica en entitats. “Cal subratllar la tasca altruista que fan. Aquesta fira vol fer-ne divulgació perquè aconsegueixin voluntariat que hi pugui col·laborar. Des de l’Ajuntament i les pròpies entitats de salut fem una crida perquè la ciutadania hi col·labori”, ha afirmat el regidor.