16 gener 2014

Moja viu aquest cap de setmana les Festes de Sant Macari i dóna suport a AMPERT

De divendres a diumenge, Moja viurà els actes de les Festes de Sant Macari. El programa inclou enguany propostes de caràcter solidari que tenen l’objectiu de recaptar fons per a AMPERT, entitat d’àmbit comarcal que dóna suport a malalts de càncer.

Sota l’organització de la Comissió de Festes de Moja, aquestes festes d’hivern mantenen bona part de les activitats que s’han anat consolidant. Però també hi ha alguna novetat, com la sessió d’inici als gintònics i a la cocteleria del divendres al Local Nou de Moja, a partir de les 9 de la nit. Serà l’acte que iniciarà les Festes de Sant Macari i el conduiran Montse Mitjans, de Queviures Mitjans, i Xavi Roig, de Cal Feru. Les places són limitades i el preu d’inscripció és de 28 euros.

El primer dels actes de dissabte és la calçotada popular, que se servirà al Celler Cooperatiu a partir de les 9 del matí. Es realitza gràcies al Grup Gastronòmic de Moja i el preu del tiquet és de 6 euros. A les 11 i fins la una del migdia, al Local Nou, s’ha previst una matinal infantil i juvenil, a càrrec de l’Associació de Balls Populars. El donatiu és de 3 euros i també hi haurà xocolatada, a 1 euro. Els diners obtinguts es destinaran a AMPERT. Dissabte, a les 9 de la nit, s’ha fixat l’inici del correfoc amb sortida des de la plaça de l’Església. Hi participaran els diables grans i petits, el drac i, com a colla convidada, els Diables de Vilanova del Camí. A les 11 de la nit hi haurà el concert de Festa Major i tot seguit el ball de nit amb Cafè Trio, al Local Nou. A la mitja part del ball se sortejarà entre els assistents un pernil i lot de vins.

La Cercavila dóna el tret de sortida als actes programats diumenge dia 19. La novetat és el canvi de recorregut, que seguirà el recorregut que fan els Diables en el Correfoc. A dos quarts d’una del migdia, hi haurà el repic de campanes i a la una la missa en honor a Sant Macari, amb la tradicional ofrena, repartiment del pa beneït i el cant dels goigs de Sant Macari. En acabar, a la plaça, se servirà vermut popular i es podran ballar  “els tres típics balls”.

El darrer acte serà el concert de Sant Macari, que oferirà al Local Nou l’Escola Municipal de Música de Vilafranca, a partir de les 6 de la tarda. El donatiu establert és de 5 euros i la recaptació també es destinarà a AMPERT.